Velkommen

Mitt navn er Emma Nystrand og jeg er en lidenskapelig blogger. I denne bloggen skal jeg snakke om hvorfor jeg er så lidenskapelig opptatt av tannbehandling og en karriere som tannlege. Jeg har fått utdanningen min i Tjekkia i 2018. Jeg er født og oppvokst i Tromsø og jeg var veldig fascinert av denne karrieren fra jeg var veldig ung. Senere flyttet jeg rundt og bestemte meg for å ta utdannelsen og gå på tannlegeskolen i Masaryk universitetet i Brno. Da jeg kom tilbake til Norge i 2018 hadde jeg store problemer med å finne meg jobb selv om jeg hadde fått min utdanning godkjent. Men arbeidsmarkedet var ikke villig til å gi meg en sjanse fordi de fleste tannleger i Norge har veldig dårlig syn på kvaliteten på utdanningen fra øst-europa. Jeg selv har forstått at utdanningen min er ikke like bra som den i Norge. For de i Norge  har langt mer praktisk trening integrert i studiene enn det vi hadde i Tsjekkia. Så jeg har vært nødt til å finne forskjellige jobber som tannlegesekretær eller hospitere på forskjellige tannklinikker. Dette har jeg vært til å gjøre for å bli kjent med den norske tannlegepraksisen og tilegne meg nok teoretisk kunnskap og selvtillitt til å kunne starte å jobbe som tannlege. På nåværende tidspunkt jobber jeg på en tannklinikk sammen med en meget kompetent erfaren tannlege som hjelper meg enormt. Han vil lære meg opp og deler med meg alle casene han jobber på. Jeg er hans personlige assistent og jeg er uhyre takknemlig for det.

I denne bloggen har jeg tenkt at jeg skal dele casene som min mentor jobber på for at jeg skal ha en slags guideline-bok som jeg kan bruke for å terpe på mine teoretiske kunnskaper. Jeg tenkte at en slik blogg kan også være nyttig for andre også.

 

Emma Nystrand

 

Min mentor holder til i Follo og er blant de mest populære tannlegene i området. Han har samtykket til at jeg poster casene hans her uten å nevne han. Han henter alltid samtykke fra pasientene når han skal bruke deres kliniske bilder til opplæring, markedsføring osv. Så alle pasientene som jeg poster bilder av har gitt skriftlig samtykke til å jeg bruke deres kliniske bilder. Det skal selvfølgelig være anonyme bilder som ikke kan spores til noen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.