Måter å stoppe overdreven blødning etter tannutvinning

Måter å stoppe overdreven blødning etter tannutvinning

Prosessen med tannutvinning er relativt enklere i dag på grunn av bruk av medisiner og beroligende midler. Pasienten føler ingen smerte, bare litt trykk på kjeven mens tannen trekkes ut. Men hva om overdreven blødning etter tennekstraksjon oppstår? Generelt sett ville det være skummelt. I løpet av de første 12-24 timene er det normalt å få blødninger fra området. Pasienter blir redde; vanligvis når blodet blandes med spytt i munnen, legger det til mengden. Les videre når vi vil diskutere noen enkle tips om hvordan du kan redusere denne blødningen.
Enten du hadde tannekstraksjon, tannimplantat eller andre munnkirurgiske inngrep, vil følgende tips hjelpe deg med å stoppe blødningen.

Våt gasbind

Ta et lite stykke gasbind og fukt det med litt vann. Deretter bretter du den inn i en liten firkant og plasserer den i den tomme kontakten. Trykk på gasbindet ved å bite det ned i 45 minutter til en time. Metoden er ganske effektiv og stopper blødning på en time.

Tannutvinning

Hold hodet hevet

Etter ekstraksjon eller kirurgi, hold hodet høyere hvis du legger deg. Når hodet er høyere enn hjertet ditt, reduseres blødningen når blodtrykket reduseres. Du kan enkelt gjøre det ved å bruke en pute under hodet for støtte mens du hviler eller sover.

Svart tepose

De svarte tebladene inneholder garvesyre, som er et koagulasjonsmiddel. Derfor vil plassering av teposen over blødningsområdet øke blodproppene. Dessuten må teposen være våt ettersom den ikke er til nytte for en tørr.

Tannutvinning

Hvil og ta en pause

Etter operasjonen eller ekstraksjonen, hvil i noen timer, da det er nødvendig å forberede kroppen din til neste oppgave. Blødning kan øke hvis du trener eller anstrenger deg, så unngå det i noen dager til området blir normalt.

Ta vare mens du spiser og drikker

Få timer etter prosedyren kan personen føle seg sulten når effekten av sedasjoner begynner å reduseres. Begynn å ha et mykt kosthold eller fersk fruktjuice. Unngå å bruke et sugerør, da det kan føre til overdreven blødning ved å løsne den dannede blodproppen. Spis et måltid som ikke trenger tygging, ellers kan du ta varm suppe, milkshakes og smoothies, ettersom de er sunne og mettende.

Tannutvinning

Røyking og drikking

Ikke røyk og drikk noen dager etter tannkirurgi eller implantat. Det vil påvirke området som leges negativt, men kan forårsake overdreven blødning eller en tørr stikkontakt. En tørr stikkontakt dannes når nervene i tannen utsettes for hva vi spiser og drikker. I dette tilfellet kan bakterier lett reise til nervene og forårsake ekstrem smerte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.