Betennelse rundt implantat

Betennelse rundt implantat

Implantater er veldig gode løsninger for erstatning av tapte tenner. De siste årene har det blitt flere og flere som reiser til utlandet for behandling med implantater fordi de tror det er rimeligere i utlandet. Men er det virkelig sant? Behandling med implantater er ekstremt nøye behandling som krever god oppfølging og årlige kontroller. Som nevnt i tidligere post om implantater som faller ut, er det ekstremt mange ting som kan gå galt. Så før du bestemmer deg for å få implantater i utlandet, må du finne ut hva slags implantatmerke det skal settes inn i kroppen din. Er det noen form for garanti på implantatet? Hva med garanti på behandlingen? Hva skjer hvis implatatet mislykkes og faller ut? Om det sistnevnte skal finne sted, så kan man regne med at det ikke vil være lenger mulig å bruke implantater i munnen fordi da har man mistet så mye bein i kjeven at det ikke lenger vil være mulig å sette inn nye implantater. Da må man belage seg på å bruke proteser (også kalt gebiss). Så en garanti vil ha veldig lite å si.

Veldig viktig å spørre seg også, hvem er det som setter implantatene inn i munnen din? Er det en tannlege eller en spesialist? Fordi du må aldri finne på å få den behandlingen hos en tannlege. Implantater skal alltid settes av spesialister. Så må man spørre seg hvor mange år har spesialisten drevet med implantater? Hvordan er anmeldelsene til spesialisten online? Har spesialisten kamerabilder av ting han har gjort tidligere? Om en spesialist ikke kan fremvise mange bilder at behandlingene han eller hun har gjort, så må du løpe fort unna. Så alle de tingene tatt i betraktning, hvis du får en god behandling av en dyktig spesialist, så vil ikke prisen bli markant lavere enn det som er i Norge.

Se øverste bildet i artikkelen her. Dette er en implantatkrone som ikke er godt formet. Den røde linje viser en god kant eller hylle på den ene siden av implantatkronen. Mens den blålinjen i bildet viser hvordan det egentlig skal være. For en implantatkrone som ikke har helt glatte rette vegger vil over tid samle på bakterier og vil ikke være like lett å holde rent og pent. Dette kalles da plakkretensjon som over tid kan føre til betennelsestilstander rundt implantatet, altså periimplantitt (peri-implantitt). Oppfølging av implantater har enorm betydning og er noe av det mest ignorerte av tannleger flest.

Tannleger generelt er veldig lite flinke med å undersøke tannkjøtt og festet rundt tenner. For å gjøre saken enda vanskeligere, om tannlegen din i Norge får vite at du har fått implantatet ditt i utlandet så kommer tannlegen i hvert fall ikke til å sette et blikk på det. Dette er jo klart ikke riktig verken etisk eller faglig. Men poenget er at få implantatet ditt hos en superdyktig spesialist i landet der du bor fordi spesialisten har da fulle ansvaret for suksess og holdbarheten av behandlingen i tillegg til oppfølging.

Leave a Reply

Your email address will not be published.