Implantat behandling i utlandet? Tenk deg godt om !

Implantat behandling i utlandet? Tenk deg godt om !

Har du noen gang tenkt at det er dyrt med tannbehandling og spesielt implantater i Norge? Har du tenkt at du tar heller en tur til utlandet og får behandlingen billig der? Vel, du får det du betaler for sier et gammel uttrykk. Implantatbehandling er der man setter skruer i kjevebeinet der man har mistet en eller flere tenner. Denne behandlingen er svært sensitiv og består av mange presise trinn. Noe av det viktigste er selve materialet som settes i kroppen din. Tenk deg et implantat som er masseprodusert i Kina som tannlegen kjøper i bulk fra eBay. Hadde du turt å sette et slikt produkt i kroppen din? Noe som skal bli i kroppen for resten av livet. Hvor sikker kan du være på at implantatet er av høyeste kvalitet? Tenker du at klinikken er jo helt fantastisk. Alt på klinikken ser helt utenomjordisk ut og alt utstyr ser ut til å være fra en science fiction, da må alt være tipp-topp !! Feil. Spør deg følgende:

Hvis denne tannklinikken er så fantastisk, hvorfor i alle dager importerer de pasienter fra utlandet? Har de ikke nok pasienter og kunder i byen eller landet de befinner seg i? Tjener de ikke bra nok? Der har du svaret. Turistklinikker er jo et velkjent konsept. De er bygget av businessfolk med wow-faktor på overflaten for å imponere lettlurte folk fra utlandet. Men folk som jobber der er som regel underbetalte ansatt tannleger. De eier ikke klinikken og de bryr seg ikke om klinikkens omdømme. Det eneste de vet er at de får lønning etter provisjon og hvor mye de behandler dine og mine tenner. Jo mer behandling og jo raskere behandling, desto større provisjon. Allerede her har man ofret kvalitet over fart og mengde. Store kvalitetsbehandlinger tar som regel lang tid. Det er noe som turistpasienter ikke har for de er på ferie for en kort periode og skal reise tilbake til sitt eget land. Det er også fantastisk taktikk å utføre middelmådig og dårlig behandling i munnen til folk som reiser vekk og er ikke der for å klage og kreve erstatning. I de fleste tilfeller er behandling god nok til å holde i 4-5 år for etter det er det ingen som tar ansvar for et mislykket arbeid. Da sitter pasienten i saksa hvis det skjer noe med implantatene han eller hun har fått i munnen. Et godt innsatt implantat og krone skal leve i 30+ år og ikke 4-5 år.

En samvittighetsfull kvalitetsbevisst tannlege i Norge som disse tannlegene i Follo ville garantert at implantat er en livstids konstruksjon gitt at pasienten er under oppsyn årlig. Men kan man ha en slik kontroll i utlandet hvis du bor i Norge? Nei, den kontrollen fins ikke. Her er et eksempel på hvordan 150 000 kroners behandling feilet etter 3 år:

Imaplant-bro

 

Sluttresultatet var følgende:

tapt kjevebein

Området merket med røde piler viser at kjevebeinet har blitt spist opp som følge av infeksjon rundt implantatene. Dette gjorde at pasienten ikke lenger kunne ha implantatet og måtte brule gebiss (helprotese) for resten av livet. Kan du leve med en slik potensiell livstid skade? Implantatbehandlingen krever regelmessige nøye kontroller gitt at selve implantatene og behandlingen ble utført på en forsvarlig måte til å begynne med. Det er best å investere pengene dine i en dyktig velkjent tannlege eller spesialist der du bor.

Et annet spørsmål som er verdt å stille seg er om det i det hele tatt var nødvendig å trekke alle de naturlige tennene til å begynne med?

Leave a Reply

Your email address will not be published.