Hva er Dos and Don’ts etter tannutvinning?

Hva er Dos and Don’ts etter tannutvinning?

Tannekstraksjon er kanskje ikke en behagelig opplevelse, spesielt hvis du har tannfobi, men det er viktig i mange tilfeller. Kanskje tannen din har forfall, og bakteriene skader den ytterligere og prøver å komme inn i blodårene; eller det overfylte tannkjøttet kan ikke gi plass til visdomstannen. Ekstraksjonen vil imidlertid ha nytte av å avlaste deg smerter og sykdommer i munnen de neste dagene. Det er ingenting å bekymre seg for som på tannklinikken; alt går greit og komfortabelt. Imidlertid er det noen doser og don’ts etter tannekstraksjoner som må tas vare på for å sikre rask gjenoppretting og unngå komplikasjoner.

Gjør og ikke gjør etter tannuttrekking

Umiddelbart etter prosedyren dannes den tomme stikkontakten der tannen fjernes. Det trenger pleie ellers blødning, og infeksjon kan oppstå. Her er følgende gjøremål etter tannfjerning;

Hvil deg litt

Tannekstraksjon

På grunn av sedasjon, reduserer sinnene noen timer etter prosessen; det tar litt tid før effekten slites helt. I løpet av denne tiden kan du hvile deg, ta en fridag fra jobben og be om hjelp fra noen til å kjøre deg hjem. Dessuten sov i noen timer, så våkner du uthvilt og kan fortsette arbeidet ditt.

Ta medisiner, inkludert smertestillende som gitt

Etter ekstraksjonsprosessen får du medisiner å ta, som vil opphøre smertene og hjelpe deg med å komme seg. Så sørg for å ta det i tide; Ellers kan du ende opp med mye smerte og ubehag. Vanligvis er dette smertestillende og andre piller for å helbrede området og tannkjøttet rundt.

Kostholdet ditt

I to til tre dager etter et ekstraksjon, vær forsiktig med hva du spiser. Imidlertid blir kjevebenet utsatt, og en frisk blodpropp er der for å ta vare på. Ha mat som ikke krever bite eller tygging. Du kan ha milkshakes, smoothies eller yoghurt. Andre alternativer kan være myk frukt og grønnsaker som bananer eller kokte poteter. Også, etter hvert måltid, skyll munnen med varmt vann for å rengjøre urenhetene.
De få gjør det ikke etter tannfjerning er som følger;

Tannekstraksjon

Bruk av børste

Ikke puss tennene umiddelbart etter ekstraksjonen og i løpet av de neste timene. Bare skyll og gurgle for å fjerne urenheter. Ettersom bruk av en børste kan skade blodproppen, noe som kan føre til blødning eller redusere utvinningen.

Bruk av halm

Bruk aldri sugerør til å drikke væske etter ekstraksjonen. Det vil løsne blodproppen, avsløre beinet og resultere i blødning og alvorlig smerte. Drikk veldig sakte med glass, og prøv å ikke utøve noe trykk, spesielt nær den tomme stikkontakten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.