Fordelene med midlertidig tannbro

Fordelene med midlertidig tannbro

Vi kan miste tennene på grunn av forfall eller en ulykke. Men moderne tannbehandling har klart å erstatte de manglende tennene dine med mange alternative alternativer, og en tannbro er en av dem. En tannbro fyller gapet som er skapt av en eller flere manglende tenner. En midlertidig tannbro består av to eller flere kroner for rommet som er skapt av en tapt tann. Tannlegene bruker gull, legeringer, porselen, eller en kombinasjon av disse materialene for å lage kroner (falske tenner). Broer støtter ikke bare naturlige tenner, men også tannimplantater.

Fordeler med midlertidig tannbro

Tannbroer kan gjenopprette smilet. De kan også hjelpe en person til å tygge og snakke ordentlig. Disse fordeler kreftene i en bit nøyaktig ved å erstatte manglende tenner. De forhindrer at resterende tenner glir ut av stilling. De støtter også å opprettholde den faktiske ansiktsformen til en person.

Dental bro typer

Midlertidig tannbro

Det er fire hovedtyper av tannbroer:

• Tradisjonell
• Maryland Bridge (bonded bridge).
• Cantilever
• Implantatstøttet.

Tannleger lager en midlertidig tannbro for å beskytte de utsatte tennene og tannkjøttet. Den kan holde seg på plass i seks måneder til et år, som er ‘langsiktig’ foreløpig. Det kan bli misfarget på grunn av materialet som brukes til å lage en midlertidig tannbro. De fleste tannleger bruker akrylmaterialer for å lage midlertidige tannbroer og midlertidige kroner som har kort levetid.

Ta vare på midlertidig tannbro

Midlertidig tannbro

Til slutt må man vite at midlertidige tannbroer ikke er holdbare, og man vil trenge permanente i fremtiden; når man må unngå hard mat som nøtter, og knasende og klebrig mat. Disse inkluderer toffees, tyggegummi og karamell. Du må være forsiktig; Ellers kan de føre til at broen løsner. Man kan føle ubehag og få blødninger etter å ha fått en midlertidig bro. Det er viktig å pusse tennene og bruke tanntråd forsiktig hver dag.

Årsak til ekstraksjon av fortann

En tannlege prøver sitt beste for å reparere en tann hvis det er noen endringer. Imidlertid, hvis det ikke er håp, er tannuttrekking den siste løsningen. En person vil trenge utvinning av fortann i følgende tilfeller:

Tannråte

Midlertidig tannbro

Hvis en tann er alvorlig skadet, og det er vanskelig å reparere, trekker tannlegen den ut for å beskytte de omkringliggende tennene. I tilfelle alvorlig tannkjøttsykdom kan en tann løsne seg og trenger ekstraksjon

Feiljustert tann

Enhver tann som ikke er rett og har kommet ut skrått og forstyrrer de andre tennene, krever ekstraksjon. En feiljustert tann, hvis den forblir i munnen, kan påvirke munnhelsen til en person.

Leave a Reply

Your email address will not be published.